Sunday, February 7, 2010

Nieuwe G7 dresscode: Deed het kapitaal in haar broek?

De G7 is de vergadering van de ministers van financiën en de centrale bankiers van de 7 rijkste landen uit de jaren '70. De G7 werd in de jaren '70 opgericht om indertijd het kapitalisme van de oliecrisis te redden. Sindsdien komt de G7 regelmatig bijeen. Vorig weekend kwam de G7, naast de G20, bij elkaar om het kapitalisme in de toekomst te proberen redden van haar eigen inherente tegenstellingen. Wij weten uiteraard dat dat onmogelijk is. Hun concrete voorstellen zijn bijgevolg uiteindelijk vrij irrelevant.

Wat echter het meeste opviel, en wellicht het relevantste was van de hele G7-bijeenkomst, was de "familiefoto" achteraf. In tegenstelling tot vorige bijeenkomsten werd er duidelijk een andere dresscode geëist. De heren en vrouw moesten deze keer blijkbaar hun maatpakjes thuis laten. Op de foto staat iedereen in 'gewone kledij': Wellicht een poging van de kapitalistische regeringen om de kloof met de gewone man te dichten...

Deden de heren misschien in hun broek bij het aanschouwen van de arbeidersklasse die stilaan wakker wordt en toont dat zij niet bereid is om hun crisis te betalen? Eén ding is zeker, iedereen had een nieuwe broek nodig!

Zoek de verschillen:

G7 - 2008


G7 - 2009


G7 - 2010

No comments:

Post a Comment