Saturday, May 30, 2009

Kandidaat bij de verkiezingen op 7 juni‏

De verkiezingen van 7 juni naderen. Ikzelf ben bij deze verkiezingen kandidaat voor LSP - Linkse Socialistische Partij - in West-Vlaanderen. Wellicht heb je van LSP, wegens ons beperkt budget, nog niet zoveel gehoord tijdens deze campagne. Daarom deze voorstelling:

Onze centrale slogan in de verkiezingscampagne is:


Waarom zouden wij de crisis betalen?


De crisis; veroorzaakt door een kleine groep rijken en bankiers wordt vandaag betaald door de gewone werknemers. Heel wat mensen verloren de afgelopen maanden hun job doordat de hebzucht van een kleine groep bankiers en kapitalisten geen grenzen kende. LSP vind het dan ook onaanvaardbaar dat net de banken vandaag gered worden met miljarden belastinggeld. Zij kregen miljarden terwijl de regering de afgelopen jaren stelde dat er nergens geld te vinden was voor de broodnodige verhoging van de pensioenen, de afbouw van de wachtlijsten in de zorg, de verlaging van de ziektekosten, het verhogen van de koopkracht, etc...


In tegenstelling tot de meeste andere partijen voeren we een heel inhoudelijke campagne, we doen dat rond 4 punten:


-Jobs: We eisen de herverdeling van het werk door kortere werkweken en vinden dat de gemeenschap onze jobs moet garanderen. Dat kan door de nationalisering van bedrijven die dreigen te sluiten of massaal afdanken.


-Onderwijs: Meer publieke middelen voor onderwijs; onderwijs is een recht voor iedereen, geen luxeproduct waar alleen rijkelui-kinderen recht op hebben. Stop aan de hervormingen van Vandenbroucke.


-Zorg: Stop de commercialisering van de zorgsector: De gezondheidstoestand van mensen moet uit de klauwen van het winstbejag blijven! Iedereen heeft recht op een degelijke zorg en het verplegend personeel heeft recht op degelijke statuten en lonen.


-Wonen: Meer sociale woningen: wegwerken van de enorme wachtlijsten is nodig en creëert tewerkstelling.


LSP, de Linkse Socialistische Partij heeft slechts een beperkt budget in vergelijking met andere partijen en krijgt in het media-circus ook bijna geen aandacht. Toch zijn we ervan overtuigd dat ons programma vandaag cruciaal is in deze crisis – Daarom hopen we dat jij voor ons stemt en je bij ons aansluit.


Wie meer info wil kan terecht op onze sites: www.socialisme.be of www.stemlsp.be - of op facebook

No comments:

Post a Comment